top of page

VISIE

Ecofilia helpt jou om je tuin of terrein om te (laten) zetten in een groen paradijsje. Een plaats waar je tot rust kunt komen en waar je zelf kunt genieten én je bovendien de natuur een handje toesteekt omdat de biodiversiteit en de ecologische waarde van je tuin vergroot.

De 6 kernwaarden in de Ecofilia visie op tuinen:

  • We kiezen voor hoge ecologische waarde & biodiversiteit: door de tuin aantrekkelijk te maken voor allerlei planten, insecten en andere dieren kunnen zij zich beter handhaven in ons verstedelijkt milieu.

  • Bij de keuze voor de materialen kiezen wij resoluut voor materialen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en zonder sociale uitbuiting.

  • Wij gebruiken nooit vergif. In een tuin met een grote biodiversiteit en een goede bodem krijgen ziekten en plagen minder kans.

  • We proberen de bodem zo weinig mogelijk te verstoren. Diepe grondbewerking wordt vermeden en de grond wordt zoveel mogelijk beplant of eventueel met mulch bedekt.

  • Een ecologische tuin is eigenlijk ook een onderhoudsarme tuin: we helpen jou het onderhoud van je tuin zo eenvoudig mogelijk te maken.

  • Een natuurlijke of ecologische tuin is niet per se een verwilderde tuin. Door de keuze van de juiste planten en materialen kun je ook in een strakke tuin al heel wat bereiken.

ONS TEAM

Al jarenlang was ik bezig met natuurlijk tuinieren zowel in onze eigen tuin als bij vrienden en familie. Na loopbaanbegeleiding besloot ik van die passie mijn beroep te maken. Ik volgde de buitengewoon interessante tweejarige opleiding ‘ecologische tuin- en landschapsinrichting’ van Inverde . Hier deed ik heel veel kennis op over ecologie en biodiversiteit. Om tuinontwerpen te kunnen tekenen volgde ik eerst als proevertje een korte cursus in het CVA van Gent . Daarna voleindigde ik met succes de opleiding tuinontwerp bij Syntra.

Bij mijn ontwerpen kan ik beroep doen op mijn man Johan die net als ik besmet is door de natuurmicrobe. Zijn technisch inzicht en zijn constructieve vaardigheden komen mij heel goed van pas!

21078270_1274665519311332_61492002451204

Hildegart Uvin

EIGENAAR

Hildegart is een manusje van alles, maar bovenal een gedreven tuin- en natuurliefhebber. Een passie voor kamperen, wandelen, reizen en fotografie.

14611078_991780487599838_528377222554736

Johan Mestdagh

EIGENAAR

Johan houdt van travakken in den hof. Zijn stille maar altijd aanwezige kracht is de ruggengraat van Ecofilia. Fan van reizen, kunst en vintage scooters repareren.

bottom of page