top of page

Wie op zoek is naar een ecologisch tuinontwerp kiest vaak voor de kleurenpracht en veelzijdigheid van een bloemenweide. Veel foto’s van bloemenweides tonen eigenlijk bloemenakkers. Klaprozen, kamille, blauwe korenbloemen zijn de typische soorten die vroeger tussen het onbespoten graan hun kleurenpracht toonden. Als je dit beeld uit het verleden weer tot leven wil brengen, heb je een braakliggend stukje grond nodig dat je elk jaar eens moet omwoelen. Een bloemenakker geeft dus iets meer werk en biedt ook een deel van het jaar een rommeliger aanblik maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de explosie van kleuren in het voorjaar en de zomer.

Een 'echte' bloemenweide oogt misschien iets minder spectaculair maar vergt wel minder werk. De weide bestaat dan uit wilde vaste inheemse planten die vanaf het voorjaar tot in het najaar bloeien. In de winterperiode, na het maaien, blijft de bloemenweide min of meer groen.

Als je kiest voor een bloemenakker en /of bloemenweide, zorg je voor een paradijsje voor allerlei insecten, bijen, vlinders enz…

 

Veel meer biodiversiteit dan het saaie groene gazonnetje van de buurman dus!

Ecofilia helpt je met:

  • Keuze planten & zaden

  • Planning in de tuin

  • Vragen & begeleiding

IMG_20190622_104751_edited.jpg
Bloemenweide

Bloemenweide met vaste planten

klaproos .JPG

Bloemenakker

bottom of page